Hoog niveau op voorronde NK bij FloraZON

Op 28 juni vond bij FloraZON de voorronde voor het NK Bloemsierkunst 2018 plaats, georganiseerd door branchevereniging VBW. De landelijke finaleronde is tijdens Florall Inspiration op 4 en 5 september te Veenendaal. 


De nummers 1 t/m 3 plaatsen zich direct voor de finale. Naast de voorronde in Venlo, was er ook een voorronde in Aalsmeer. Ook hier plaatsten de eerste drie deelnemers zich direct voor de finale. De overige beste zes deelnemers van beide voorronden mochten eveneens door naar de finale. Dankzij het hoge niveau bij de voorronde in Venlo zijn van de zes beschikbare plekken er vijf ingenomen door deelnemers uit Venlo.

Deelnemers voorrond Venlo die zich geplaatst hebben voor de finale: 
1.Hanneke Frankema – 242,67 punten
2.Kristel van Dijk – 222,75 punten
3.Tom Siebers – 218,92 punten
4.Ruud Hazelaar – 212,58 punten
5.Lily Beelen – 211 punten 
6.Marla Hoorn – 206,25 punten 
7.Jolanda Kuiphuis-Hofsink – 205,83 punten 
8.Anniek Siegers – 203,92 punten

Terugblik voorronde
De deelnemers maakten 3 opdrachten. De eerste opdracht mocht thuis worden voorbereid en betrof een arrangement dat ‘je eigen ik’ weergaf. Naast het maken van het arrangement, gaven de deelnemers ook een persoonlijke toelichting richting de jury. De tweede opdracht was een bruidsboeket op een door Smnithers-Oasis beschikbaar gestelde ‘bridy’. De laatste opdracht was een plantenarrangement. 

Foto's
Fotograaf Ron de Vries heeft prachtige foto's van de arrangementen gemaakt,
bekijk ze hier. 

Naar nieuwsoverzicht
Hoog niveau op voorronde NK bij FloraZON