Inschrijving Flowercup geopend

Voorronde VBW Flowercup 2016 bij FloraZON

Ook dit najaar organiseert VBW de “VBW Flowercup”. Deze wedstrijd staat in het teken van een handgebonden boeket voor mannen. Via vier regionale voorrondes en een landelijke finaleronde, zal de winnaar worden bepaald. De voorronde bij FloraZON vindt plaats tijdens onze najaarsshow, op zondag 25 september.


Opdracht Flowercup

Omschrijving: 

Diverse onderzoeken tonen aan dat bloemisten kansen laten liggen in de verkoop van bloemen aan mannen. In deze editie van de VBW Flowercup willen we daarom de man centraal zetten. De opdracht luidt: Maak een handgebonden boeket voor een man. 

Techniek: 

Alle verse plantaardige materialen dienen in aanraking te komen met het water in de vaas. Bij aanlevering dient aan het water FloraLife-bloemenvoeding te worden toegevoegd. We zorgen dat dit op het aanlevermoment voor jullie klaarstaat.

Vormgeving: Vrij 
Kleur:Vrij

Afmeting
Het boeket moet minimaal 35 verse plantaardige stelen in het bindpunt bevatten.

Presentatie: 

Het boeket moet aangeleverd worden in een bijpassende ondergrond van glas (zodat de stelen zichtbaar zijn) en geplaatst worden op de door ons beschikbaar gestelde staande zwarte zuil van 30x30x80 cm.

Beoordeling: 

Het totale arrangement wordt door 3 juryleden beoordeeld, volgens het door Florint vastgestelde internationale 100 puntensysteem (idee, kleur, compositie, techniek).
Bij het boordelen wordt het handgebonden boeket ook uit de ondergrond gehaald.

Aanleveren

Aanlevering, jurering en prijsuitreiking vindt plaats op 25 september. Op maandag 26 september  zullen de boeketten ook nog worden geshowd aan bezoekers van het event. De boeketten kunnen derhalve vanaf 26-9 om 22.00u weer opgehaald worden. 

 

Publieksprijs

Ook dit jaar is er weer een publieksprijs, deze wordt uitgereikt aan het boeket dat door de bezoekers als meest aansprekende wordt beoordeeld. De publieksprijs wordt beschikbaar gesteld door Smithers-Oasis. Alleen bij FloraZON is er naast de gewone wedstrijd ook een extra studentenklasse, met bijhorende leuke prijzen.

 Aanmelden

Aanmelden kan via www.vbw.nu/flowercup

 

Voorwaarden

·         Het betreft hier een wedstrijd, waarbij je de opdracht volledig in je eigen omgeving maakt en alleen ter beoordeling en presentatie inlevert op de door jou aangegeven wedstrijdlocatie. 

·         Deelname staat open voor alle bloemisten, medewerkers, scholieren en docenten. Ook als je niet lid bent van de VBW.

·         Het is niet toegestaan om vóór de beoordeling, ondersteunende promotiematerialen en naamgeving bij het arrangement te plaatsen. Dit mag je zelf plaatsen na de beoordeling. Standaard zal de organisatie zorg dragen voor een naamsvermelding van deelnemer en bedrijf.


Naar nieuwsoverzicht
Inschrijving Flowercup geopend