Christmas through the eyes of

Christmas through the eyes of Daniel Santamaria en Natalia Zhizhko

 

Op dinsdag 24 oktober organiseerde VBW regio Zuid Oost het kerstevent Christmas through the eyes of  bij FloraZON in Venlo. Twee internationale toparrangeurs, Daniel Santamaria en Natalia Zhizhko, gaven hun visie op kerst 2017. Zo’n 150 bloemisten waren aanwezig om inspiratie op te doen.

 

Daniel Santamaria komt uit Barcelona. Inspiratie haalt hij uit de materialen zelf, reizen en de natuur. Volgens Daniel zijn in Spanje de tradities op het gebied van eten en drinken groot en bekend, maar een kersttraditie is er nauwelijks. De Duitse kersttraditie spreekt hem meer aan, die hij goed heeft leren kennen toen hij bij Gregor Lersch in de leerschool zat. De vertaalslag die hij maakt van kerstradities naar Kerst 2017 is natuurlijk, met vele bijzondere ondergronden en extra aandacht voor speciale florale  technieken. Door zijn ogen gezien is kerst gedetailleerd, met zorgvuldig gekozen materialen. Met contrasten zoals kurk en staaldraad. De kleuren zijn warm en aards met toevoegingen van kerstgroen, op een vernieuwende manier toegepast.

Natalia Zhizhko komt uit Rusland, maar voelt zich een vooral een Europeaan. Eigenlijk meer een wereldburger, die heeft gewoond en gewerkt in vele landen, en hierdoor een enorme culturele bagage heeft. Het bloemwerk van Natalia is technisch verfijnd en heeft vele verrassende details. Natalia werkt met veel respect voor de bloemen en materialen waarmee  ze werkt. Natalia zei in haar demonstratie jaloers te zijn op de bloemisten in het publiek, Natalia reist voor haar vak de hele wereld over, maar het grote aanbod waaruit zij kon kiezen bij FloraZON is ze niet gewend.

Met deze bloemen maakte Natalia technisch hoogstaand werk.  Haar visie op kerst 2017 is verfijnd, luchtig met verrassende details. De gebruikte kleuren zijn vooral harmonieus en zacht.

Bezoekers gaven aan verrast te zijn door de technieken en het materiaalgebruik van beide arrangeurs. Natalia en Daniel hadden eerder met elkaar op de bühne gestaan, en dit op elkaar ingespeelde duo maakte er met de nodige humor een plezierige show van vol inspiratie en tips voor de aanwezige bloemisten. En zo was deze activiteit van VBW regio Zuid Oost een inspiratiebron voor het komende kerstseizoen. 

Binnenkort kunt u alle foto's hier bekijken, ook van alle arrangementen. 

FloraZON bedankt Marion Lemmen, Johan Martens en Liny Nellissen voor de organisatie van dit fantastische event!


Naar events overzicht
Christmas through the eyes of